Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YENi FiAT GRANDE SiENA (ALBEA)!

Fiat'tan yeni bir çalışma, yeni bir proje; Fiat Grande Siena.
Siena yerine Türkiye'de Albea adı kullanıldığına göre Fiat Grande Albea diyebiliriz!
Şaka bir yana, bu  yeni otomobil Brezilya başta olmak üzere Güney Amerika pazarında yer alacak.Mevcut Siena bizdeki gibi  ve yenilenmiş haliyle üretilirken (Siena Fire ve Siena ) yeni bir Siena daha pazara sürülecekse (büyük olasılıkla) Fiat'ın daha önce uyguladığı  Grande  Punto isim sistemini bu yeni otomobilde de  uygular mı, zaman gösterecek.
 Otomobil sanki mevcut Palio / Siena grubunun üzerine  Linea ve özellikle arka tavan, omuz çizgileriyle Fluence harmanlanmış gibi bir izlenim oluşuyor..Ön tarafta markanın yer aldığı alan ise hangi otomobili çağrıştırıyor siz bulun!
En alttaki fotoğrafa bakabilirsiniz.
 Ön tasarımda ise farlar Renault Symbol ile Dacia'yı çağrıştırırken  arka lambaların tasarımı ise Ford Focus'u hatırlatıyor. Türkiye'de Albea ve Plaio üretimi sonlanırken fotoğraftaki aracın başka bir isimle Türkiye de üretilmesi ve satılması olası! görünmüyor. Fiat Grande Siena'da 1.4 ve 1.6 litrelik motorlar kullanılacak olup alkol, etanol ve tetrafuel içeren yakıtlar kullanılacak.
Fotoğraflar; http://www.autoedizione.com ve
 http://www.noticiasautomotivas.com.br 'den alıntı yapılmıştır.
2010 yılında Grande Siena! nın  tasarımı ortaya çıkarılmıştı.

2 yorum:

  1. sonuçta bizim markamızdeyil ve merak ediyorum bizim tofaş nezaman kendi markasını ve modelini üretecek bana cevap vere bilecek kimse varmı?

    YanıtlaSil
  2. Aslında üretmeyecek. Ancak yerli üretim teşvikleri netleşirse bir şeyler olabilir!!!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..